Zebra-project

De onderzoeksdag in Nijmegen

Aan de hand van de informatie op deze pagina kunt u alvast een indruk krijgen van het verloop van de onderzoeksdag vanuit het Baby Research Center (BRC) Nijmegen.

Waar vind het onderzoek plaats?

U zult voor alle metingen worden uitgenodigd bij de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen.
De metingen vinden plaats op twee locaties: In het Donders Centre for Cognitive Neuroimaging en in het Baby Research Center. De locaties zijn op loopafstand (~10minuten) van elkaar en u kunt op beide locaties ook voor de deur parkeren.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Wanneer uw kind 5 maanden oud is, wordt u voor één dagdeel in Nijmegen uitgenodigd. Als uw kind 10, 14, 24 of 36 maanden oud is, wordt u voor één dag of voor twee dagdelen uitgenodigd. U kunt zelf besluiten of u voor één dag of twee dagdelen wilt komen en u kunt ook aangeven welke (werk)dag(en) en tijd voor u en uw kind het beste uitkomen.

Welke metingen worden er verricht op een onderzoeksdag?

Tijdens de onderzoeksdag zullen verschillende aspecten van de ontwikkeling van uw kind in kaart worden gebracht. De afzonderlijke metingen zijn allemaal vrij kort: Uw kind zal bijvoorbeeld 5-10 minuten naar een aantal filmpjes of plaatjes kijken of een kwartiertje met één van de onderzoekers een spelactiviteit doen. Er is uiteraard ook tijd voor pauzes waarin uw kind kan eten, spelen of slapen. We rekenen de tijd ruim zodat wij niet hoeven te haasten en er voldoende tijd is voor uitleg en rust tussen de onderzoekjes door. Op ons lab bevindt zich een rustige kamer waar u en uw kind kunnen verblijven tijdens de pauzes en waar uw kind kan spelen en eventueel ook kan slapen. Daarnaast is er ook een kantine en een café aanwezig.

Hieronder kunt u lezen welke delen van het onderzoek we op een specifieke leeftijd zullen doorlopen. De volgorde waarop we deze delen doorlopen kan veranderd worden als dit beter past bij uw kind. 

05m10m14m24m36m

Wat krijgt u voor de deelname aan dit onderzoek?

Uw deelname aan de onderzoeksdag wordt vergoed met 50 Euro. Daarnaast worden uw reiskosten vergoed. Na afloop van elk meetmoment ontvangt uw kind bovendien een leuk Zebra-cadeautje van ons. 

Mogen oudere broer(s)/zus(sen) mee?

Mocht u de oudere broer(s)/zus(sen) van uw kind mee willen nemen naar de onderzoeksdag dan is dit geen probleem en kunnen wij hiervoor (kosteloos) oppas organiseren. Voor de onderzoeksdag overleggen we dit met u. Op deze manier kunt u in alle rust bij uw kind blijven tijdens het onderzoek.

zebra-rechts